Wie ben ik

Op 8 augustus 1950 heb ik de naam Kees Rovers gekregen.
Mijn schoolopleidingen en arbeidsverleden zijn: De L.T.S. (afdeling schilderen) in Rotterdam, in 1972 de M.T.S. “Nationale Schilderschool” te Utrecht. In 1974 heb ik het schildersbedrijf van mijn vader overgenomen tot midden 1982. Eind 1978 ben ik begonnen met een horecabedrijf “slapen, eten, drinken” in Strijen, tot midden 2004. Tijdens de bovengenoemde tijd heb ik in 1995 het diploma “Leermeester Horeca” behaald.

De cursussen die ik gevolgd hebt zijn:
In 1994 de alfa training, in 1995 magnetiseren, in 1996 hypnotiseren, bij “Paradidakt” van Rob van der Wilk. In 1998 de cursus Intuïtieve ontwikkeling bij Mens en Intuïtie te Amersfoort, volgens de methode van Linda Kien. In 1998 de inwijding Reiki 1 en 2 ontvangen, en in 2003 de Mastergraad inwijding. Daarna ben ik begonnen met cursussen voor meditaties, chakraleer en intuïtieve ontwikkeling bij Nico Minnen. Ook volg ik bij Nico (mijn spirituele mentor) “Zielesynthese”. Zie de website op “Links”.

Ik ben in 1990 begonnen als “holistisch genezer” (lichaam en geest) mensen te helpen met hun psychische- en lichamelijke problemen. In 2004 tot en met 2006 heb ik bij mij thuis groeitrainingen gegeven, op basis van ontwikkeling van het gevoel. Ook heb ik ervaring op gedaan als gastdocent bij M.B.O. Horeca in Rotterdam,  met “motivatie in het horecavak”, en als gastdocent bij M.B.O. Welzijn in Dordrecht, met “een kijkje in de praktijk van de alternatieve genezer”.
Ook stervensbegeleiding is mij toegevallen, wat heel dankbaar werken is. 
Ik gebruik nu de naam “Leraar spiritualiteit”.
In 2010 ben ik lid geworden van de Theosofische Vereniging Nederland (afgekort TVN) bij de Loge Rotterdam, (zie internet).

Wie ik werkelijk ben,
is mijn hele leven al een zoektocht geweest. Gelukkig is zich een beeld aan het ontwikkelen dat mij stukje bij beetje duidelijk maakt wie ik werkelijk ben. Deze zoektocht heeft mij reeds veel inzichten gegeven. En deze inzichten hebben bij mij een behoefte gecreëerd dit met u te willen delen.

Wat doe ik?
25½ Jaar in de horeca is mijn grootste cursus geweest. Door de grote communicatie over en weer met al mijn gasten, gemeente instellingen, bankwezen, brouwerijen, enz. is er een bredere kijk op het leven in mij wakker geworden en ben ik gaan inzien welke kwaliteiten en mogelijkheden er voor mij open lagen. In 1990 ben ik (echt plotseling) mensen gaan behandelen en begeleiden via energieoverdracht en inzichten.
Let wel, uiteraard zoals ik het zie. Het blijft altijd mijn visie. En ik heb hiermee reeds veel mensen kunnen helpen.
Nu help ik mensen een trede hoger te komen op de spirituele evolutieladder, door mensen te wijzen op- en helpen zoeken naar inzichten, maar ook mensen begeleiden in hun ziekte- en/of psychische processen.

Waarmee doe ik dat?
Door het biologische- (uw lichaam), de psychische- (uw gedachtes en gevoelens (geest-ziel)) en het sociologische leven (uw leefomgeving) te onderzoeken op weerstanden, trauma’s en blokkades. Dit weer met behulp van inzichten, intuïtie en energieoverdracht, in de ruimste betekenis van deze woorden.

Dit alles is samen te vatten onder de naam “Spiritueel groeiproces”.


Wat is spiritualiteit, en waarom zou u daar wat mee willen en (misschien) moeten doen?

Ik zal het proberen te verwoorden:
Een mens bestaat uit een lichaam en iets wat we gemakshalve de gedachte zullen noemen. Het lichaam is niet de gedachte en de gedachte is niet het lichaam. Ook, herinneringen, emoties en gevoelens staan los van het lichaam. We praten feitelijk over “lichaam en geest”, U wel bekend.
Het lichaam kunt u in “Thermen” (en andere gelijksoortige instellingen) uitstekend verwennen. En een gedeelte van de geest waarschijnlijk ook. 
Maar wat kan je doen met alle gedachtes, herinneringen, emoties en gevoelens die om verbetering en veranderingen vragen, (of misschien wel schreeuwen)?

Niet aan denken, oké, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Daar wordt u alleen maar slechter van, denk ik. Want stilstand is toch achteruitgang?
Uw gedachtes, herinneringen, emoties en gevoelens tijdelijk rust geven? Dat is een optie, maar daarmee blijft u de aanpak van de nodige verbeteringen en veranderingen alleen maar voor u uitschuiven. Gedachtes, herinneringen, emoties en gevoelens verwennen, is een betere optie.
En dat is nu precies wat ik graag samen met u wil gaan starten.
Uw emoties, gedachtes en gevoelens zijn continu in actie. Of u nu slaapt of wakker bent, ze zijn er. Maar misschien wel 80% van al uw emoties, gedachtes en gevoelens zijn niet bewust actief. Of te wel, ongeveer 80% van u is “onbewust zijn” en slechts 20% is “bewust zijn”. “Spirituele groeitraining” is het verruimen van uw “bewust zijn”.
Uw “onbewust zijn” wordt bij werkelijk iedere handeling (bewust of onbewust) als eerste referentie aangesproken. Wilt u een verbetering in uw leven, start dan een avontuurlijke reis in uw onbewuste leven, zodat uw absolute eerste referentiepunt uw geboorterecht mag worden en er een ruimere levensvisie ontstaat.

Uw geboorterecht is “Gelukkig zijn”.